RECENZE: Přírodní stravou ke zdraví

25. 10. 2017

Kniha Přírodní stravou ke zdraví Vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života

 
 
Titul Přírodní stravou ke zdraví je kompletním praktickým i teoretickým průvodcem čínskou medicínou a západní vědou. Její autor, Paul Pitchford, je léčitel a výzkumník v oblasti výživy, jehož poznatky již po několik desetiletí inspirují lidi na celém světě. Učil se u mistrů tradiční čínské medicíny, tchai-ťi nebo zenové meditace a věnoval se nutriční terapii. Jeho práce se stala hlavní hybnou silou, klinicky nejúčinnější, inovativní stravovací filozofie současnosti. V přechodu k přírodní, průmyslově nezpracované stravě spatřuje klíčový způsob, jak se vypořádat s ničivými zásahy do ekologie Země a degenerativními onemocněními jejích obyvatel.
 
 
 

RECENZE:

 

Pro laiky i odborníky, je již v českém překladu dostupná, fenomenální kniha Přírodní stravou ke zdraví. Dáváte-li přednost dlouhému životu ve zdraví, oproti kratšímu v nemoci, pak je pro vás ta pravá!
Paul Pichford zasvětil svůj život studiu filozofie života civilizací Dálného východu. Poznal její pravou  podstatu, kterou je uvědomělost a celistvost, propojení správné stravy pro tělo i duši. Tím se řídí v každodenních praktikách již po několik tisíciletí populace asijských národů. Životní styl obyvatel západních zemí se od nich razantně liší.

Uvedení do vzájemného souladu způsob žití Východu a Západu, propagovat metody Asijského léčebného umění a integrační výživy, představuje hlavní autorův profesní i životní cíl. Činí tak prostřednictvím svých knih, včetně této. Působí na mnoha světových institucích, školách, univerzitách a v centrech s výukou tradiční čínské medicíny. Práce pro Heartwoodský institut v severní Kalifornii jej aktuálně zaměstnává nejvíce.  

Kniha má praktické paperbackové vydání, neboť v ní budete denně listovat. Připravte se na velkou váhu vědění. Na každé z necelých 800 stran načerpáte cenné informace o tom, jak si udělat zdravý pořádek ve svém těle. Pěti rozsáhlým samostatným částem předchází úvod, věnování, poděkování, předmluva a návod k jejímu efektivnímu využívání. Závěr tvoří shrnutí, doslov, dvě přílohy, seznam literatury, odkazy s poznámkami a rejstřík. Tento geniálně zpracovaný široký rozsah materiálu o stravě vám umožní najít pravou příčinu zdravotních problémů lehčího i vážnějšího charakteru. Poradí vám jak tyto potíže zmírnit stravaa vyléčit je pomocí přírodní stravy s moudrostí nejen čínské medicíny. Význam pojmů jing a jang, čchi, elementy dřeva- ohně- země- kovu- vody budete nyní chápat úplně z jiné perspektivy. Z té třemi tisíci lety v Číně užívané. Světová kosmopolita umožnila její šíření do západního světa. Stále je v něm, ale lidmi nedostatečně vnímána a nevhodně používána.

Rostlinné plodiny mají na lidský organismus závratné, jednoznačně přínosné účinky! Vhodná strava udržuje a posiluje zdraví. Léčí pro dnešní 21.století typická civilizační onemocnění.  Obezita, cukrovka, trávící poruchy, onemocnění krve, rakovina, degenerativní choroby a mnohé další. Vznikají z vnitřní nerovnováhy lidského těla. Z nedostatku, z nadbytku.
Uvědoměním si, čeho máme ve svém těle moc a co nám naopak schází, můžeme proces vzniku choroby zastavit. Dáme při tom na uvedené rady, tipy a jedinečnou chytrost přírody i autora.
"Výživa tvá buď tvým lékem" - Hippokratés -
Tak pravil a konal věhlasný řecký lékař. Stejně tak píše i Paul Pitchfordoddílu kuchařských receptů. Použité převážně rostlinné suroviny rozšíří náš obzor o více či méně známé druhy s jejich terapeutickými účinky. Všechny lidské tělo zahřívají nebo ochlazují.Vhodnou skladbou jídelníčku si zkorigujeme svůj vnitřní oheň/plamen do zdravé stability.
Jaro, léto, podzim, zima. Jednotlivá roční období mají své specifické plodiny. Žít a jíst v souladu s přírodou. Sezónní pokrmy obsahují pro nás vždy adekvátní živiny. V létě příjemně ochladí, v zimě dostatečně zahřejí.

5 základních chutí- ostrá, slaná, kyselá, hořká, sladká. Tradiční čínská jídla vynikají důmyslnou kombinací každé z nich. Současná, v západním světě za ně vydávaná jídla, s nimi nemají pranic společného. Naopak kazí renomé čínskému vědění, kulinářskému umění i technikám.
Krájení, porcování, míra tepelného zpracování jednotlivých surovin, to vše ovlivňuje výsledek práce kuchaře. Osoba, která vaří je rovněž důležitá. Její náladu, chování, elán i naopak nechuť do přípravy pokrmů, vnímají strávníci v chuti servírovaného jídla. Stane se pro ně lahůdkou nebo méně chutnající masou?
Spolu s rozmanitou nabídkou několika set receptů poskytuje autor i doporučení ohledně vhodné kuchyňské výbavy, zásad při vaření apod. Svou snadnou přípravou opět potvrdili, jak rychlé je vaření zdravých chutných jídel!

V každém věku je možné udělat změnu. Přidejte se spolu se mnou k Paulu Pitchordovi. Jezte více rostlinné stravy a propagujte tento způsob výživy i žití. Stanete se vitálnějšími a spokojenějšími. Zbavíte se škodlivin ve svém těle, méně jimi budete zatěžovat životní prostředí a celý náš společný svět.
Přírodní stravou ke zdraví -
dar předků dálného Východu prostřednictvím Paula Pitchforda - vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života.


AUTOR RECENZE: Markéta KUNZOVÁ

 

KOUPIT KNIHU:

Prirodni_stravou_ke zdravi

Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail